Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Lainaa.com

8 aktiviteettia talvisen loman viettoon Tallinnaan

Tallinna on yksi suomalaisten rakastetuimpia matkakohteita. Erityisesti talvella sen kauneus viehättää. Tallinnan Vanhassakaupungissa on tunnelmallista nauttia päiväkahvit ja ihastella sen lumen peittämiä värikkäitä katuja. Tallinna sekä sen lähialueet tarjoavat myös erinomaisia mahdollisuuksia luontomatkailuun. Varmasti mieleenpainuvia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi jäätyneet vesiputoukset, merenranta ja Viron metsät sekä kansallispuistot ulkoilumahdollisuuksineen. Myös talviurheilun osalta, esimerkiksi hiihto-, laskettelu-, lumilautailu ja luistelumahdollisuudet ovat nekin Tallinnassa loistavia. 

Ohessa on listattuna 8 eri aktiviteettia talvisen loman viettoon Tallinnaan. Tästä varmasti kokenutkin Tallinnan kävijä löytää suosikkinsa! 

  1. Joulu ja uusivuosi Tallinnassa 

Tallinnan Vanhankaupungin joulutori saa suomalaiset palaamaan vuosi vuodelta – eikä ihme, sillä onhan sen lämmin tunnelma ja satumainen olemus todellakin vertaansa vailla. Aina 580 vuotta takaisin juontavan perinteen mukaan kaikista kaunein joulukuusi pystytetään Raatihuoneen torin keskelle. Joulutorin kojuilta voit löytää esimerkiksi persoonallisia joululahjoja. Joulutori on myös tunnelmallinen eritoten jouluisten herkkujen, kuten piparin ja glögin nauttimiseen. Löydät joulutorilta myös verimakkaraa, joka on perinteinen virolainen jouluherkku. Tämä onkin siis hyvä tilaisuus sen testaamiseen! Joulutorilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, joten tarkastathan niiden aikataulut. 

Joulutunnelmaa Tallinnan Vanhankaupungin kaduilla.

Entäpä miltä kuulostaisi uudenvuoden vietto Tallinnassa? Ilotulitteita saattaa päästä näkemään itse asiassa paremmin kuin esimerkiksi Helsingissä, sillä viralliset ilotulituspaikat on hajautettu eri puolille kaupunkia, jonka myötä liian suuria tungoksia ei välttämättä synny. Lisätietoja järjestämispaikoista löydät esimerkiksi seuraamalla Viron uutisia. 

Uuden vuoden tunnelmaa Lasnamäen Sikupillin näköalapaikalla.
  1. Ihaile talvista Tallinnaa horisontista 

Tallinnan näköalapaikat ovat erinomaisia ihastella lumen peittämää kaupunkia horisontista käsin. Eritoten suositeltavia ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kohtuotsan ja Patkulin näköalatasanteet. 

Talvinen Tallinna näköalapaikalta.
  1. Kylpylälomalle Tallinnaan

Tallinna ja Viro ovat tunnettuja niiden laajasta kylpylävalikoimastaan. Kylpyläloma Tallinnassa tarjoaa ihanteellisen elämyksen uimisen ja kylpylähoitojen parissa. Tallinnassa kylpylälomaan on mahdollista yhdistää esimerkiksi kulttuuri, itsensä hemmottelu sekä tietysti shoppailu! Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Kalev Spa ja Tallink Spa & Conference, jotka molemmat sijaitsevat lyhyen etäisyyden päässä satamasta.

Eräs vaihtoehto on myös suunnata Tallinnasta pidemmälle. Esimerkiksi Laulasmaa Spa sijaitsee vain 35 kilometrin päässä Tallinnasta. Sen ympäröimä kuvankaunis luonto lumoavine mäntymetsineen tarjoaa erinomaiset puitteet talvella esimerkiksi hiihtämiseen ja lenkkeilyyn. 

  1. Hemmottele Tallinnan idyllisten kahviloiden tunnelmassa

Tallinnan kahvilakulttuuri on ehdottomasti yksi sen vetonauloista erityisesti suomalaisturistien keskuudessa. Kaupungin kahvilat ovat omiaan tarjoamaan hengähdyspaikkaa tunnelmallisen hetken viettoon – tai miksei vaikkapa talvisena päivänä lämmittelyyn! 

Esimerkiksi Rahva Raamat -kirjakaupan avaama kahvila-ravintola Telliskivessä on paitsi herkullinen että myös tunnelmallinen elämys kirjojen keskellä. Toinen suosikki on ehdottomasti Vanhassakaupungissa sijaitseva Chocolaterie de Pierre. Chocolaterie Pierre on suosittu kahvila, joka vie aikamatkalle takaisin kahvilakulttuurin juurille. Kahvila on tunnelmaltaan boheemi ja siellä vieraileva saa varmasti nauttia kahvin ja suklaan herkullisesta tuoksusta. 

  1. Tee kirppislöytöjä

Tallinna on tunnettu etenkin sen edullisista ostosmahdollisuuksistaan. Mutta, oletko koskaan harkinnut sen kirpputoreihin tutustumista? Esimerkiksi Humana Vintagen kirpputorit ovat ehdottomasti vierailemisen arvoisia. Niitä on eri sijainneissa Tallinnassa. Moni tavaroista saadaan Englannista ja muualta Euroopasta, joten myynnissä on myös paljon persoonallista tavaraa. Torit ovat myös hyvin organisoituja, sillä niiden tavara on järjestelty lajityypeittäin ja siten löytöjen tekeminen on helpompaa. 

Tämän lisäksi paikallisten keskuudessa etenkin Karjamaalla sijaitseva Paavli Kaltsukas on erityisen suosittu. Se on valtavan kokoinen kirpputori, jossa Humana Vintagen tapaan tavara myöskin on järjestelty lajityypeittäin. Hintatasoltaan Paavli on todella edullinen ja löytöjä voi tehdä jopa alle eurolla! Pelgurannassa, sijaitseva Aarete Laegas on myös yksi Tallinnan suosituimmista kirpputoreista. Itse Aarete Laegas on konseptiltaan mielenkiintoinen, sillä se on hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneita ihmisiä. He muun muassa keräävät ja lajittelevat lahjoitettuja käytettyjä hyväkuntoisia vaatteita, ja toimittavat niitä avun tarpeessa oleville ihmisille. Kirpputori on siitä erityinen, että se tukee heidän toimintaansa. 

  1. Nauti kulttuurielämyksistä

Eräs ajatus talvisen päivän viettoon on vierailla Tallinnan museoissa. Tallinna tarjoaa museoiden saralla laajan valikoiman, ja vierailukohteita löytyy varmasti jokaiseen makuun! Eräs mielenkiintoinen museo on esimerkiksi Tallinnan Lentosatama eli Viron merimuseo. Siellä on esillä jopa 200 aitoa näyttelyesinettä! Toinen kiehtova mahdollisuus, etenkin lapsiperheille voisi olla Vanhassakaupungissa sijaitseva Viron Terveysmuseo. Viron Terveysmuseossa on yli 15 teemahuonetta joiden tarkoituksena on antaa katsaus ihmiskehoon ja anatomiaan. Tämä on siis mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus varmasti etenkin lapsille! 

Museoiden lisäksi myös esimerkiksi Viron kansallisooppera tarjoaa vaikuttavia esityksiä edulliseen hintaan. Voit tarkistaa heidän nettisivuiltaan, mikäli vierailusi ajankohtaan sattuisi sopivasti jokin mielenkiintoinen ooppera, baletti tai konsertti.

  1. Luontoretkeile tai nauti talviurheilusta 

Yksi mahdollisuus talvisen loman viettoon Tallinnassa on luonnossa retkeileminen. Suositeltavia ovat esimerkiksi Jägalan ja Lahemaan luonnonpuistot, sillä ne ovat maisemiltaan idyllisiä talvisaikaan. Talviurheilun saralla mahdollisuuksia on myös monia. Hiihto-, laskettelu-, lumilautailu ja luistelumahdollisuuksia on tarjolla sekä Tallinnassa että sen lähiympäristössä. Esimerkiksi Nõmmella sijaitsevassa lumipuistossa voi lasketella. Toinen vaihtoehto voisi olla Viimsin mäkipuisto, joka sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta. Siellä on 250 metrinen rinne, joka sopii sekä lasketteluun että lumilautailuun. 

  1. Suuntaa Tallinnan ulkopuolelle 

Jos kuitenkin tuntuu, että Tallinna on jo nähtynä, voi sieltä helposti tehdä päiväretken tai jopa pidemmän pyrähdyksen muualle. Viron toisiksi suurin kaupunki Tartto on varmasti vierailemisen arvoinen. Esimerkiksi joulun alla siellä voi ihastella paikallista joulutoria. Tarttoon pääsee kätevästi Tallinnasta joko junalla tai bussilla. Toinen mahdollisuus on esimerkiksi Narva. Katuvalot luovat tunnelmallisuutta jokipromenadilla ulkoillessa. Narvan linna on historiallisesti mielenkiintoinen kohde vierailla. Myös Narvaan on helppo matkustaa Tallinnasta käsin joko junalla tai bussilla. 

Talvinen Tartto.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *