Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Formula 1 VPN-Suomi

Vuodesohva ja olohuoneen sisustaminen

Kalusteet ovat olohuoneen ratkaiseva elementti, sillä niiden väri, luonne ja toimivuus antavat olohuoneelle sen ainutlaatuisen tunnelman ja identiteetin. Olohuoneen keskeisin huonekalu on yleensä sohva, joten erityisesti sen muotoilulla voi olla suurikin vaikutus. Vuodesohva saattaa kuitenkin toisinaan olla parempi ratkaisu kuin tavallinen sohva. Etenkin pieneen kotiin se on käytännöllinen vaihtoehto. Esimerkiksi yksiössä asuvalle opiskelijalle vuodesohva voi olla hyvä ratkaisu, jos tilan kannalta sekä sängyn että sohvan pitäminen ei ole mahdollista. Toki myös tilan käytön maksimoinnin kannalta vuodesohvat ovat käytännöllisiä ratkaisuja suurempaankin tilaan, jos tarvitset lisää tilaa vaikkapa vieraiden varalle. Vuodesohvia löytyy myös säilytystilalla, joten voit käyttää tätä myös kätevänä säilytysratkaisuna.

Olipa kyseessä sitten sohva tai vuodesohva, voidaan sitä pitää huoneen keskeisimpänä elementtinä ja sen sisustaminen tuo varmasti piristystä olohuoneen ilmeeseen. Ohessa onkin jaettuna muutamia sisustusvinkkejä aiheen tiimoilta.

1. Värimaailma

Vuodesohvan sisustaminen kannattaa toteuttaa enimmäkseen neutraaleilla väreillä, sillä se tuo kodikkaan, virtaviivaisen ilmeen. Esimerkiksi mahdolliset tyynyt voisivat olla saman sävyisiä, mutta tämän lisäksi ne voisivat sisältää yksityiskohtia tai kuvioita, jotta kokonaisuus säilyisi mielenkiintoisena.

2. Viltit 

Viltit ovat paitsi käytännöllisiä mutta myös kodikkuutta ja pehmeyttä tuovia elementtejä olohuoneen yleiseen ilmeeseen. Neutraalin sävyiseen sisustukseen usein sopivia ovat maanläheiset sävyt. Lisäpiristystä voisi toisaalta tuoda maanläheisten sävyjen yhdistäminen esimerkiksi pastellin sävyihin. Pastellin sävyiset viltit voisivat tuoda raikasta ilmettä olohuoneeseen. Ne voivat olla hyvinkin persoonallisia, mutta samalla kuitenkin värimaailmaltaan kohtuullisen hempeitä.

3. Materiaalit ja muotoilu

Erilaisten materiaalien käyttö tuo olohuoneen ilmeeseen sekä lämpöä että hienostuneisuutta. Tavallisten materiaalien lisäksi voisit kokeilla esimerkiksi turkista, samettia, tupsua tai metallia! Myös esimerkiksi erimuotoiset tyynyt tuovat mielenkiintoisia yksityiskohtia vuodesohvan ilmeeseen.

Erilaisilla materiaaleilla voi luoda mielenkiintoisia yksityiskohtia vuodesohvaan.

4. Sohvanpäälliset

Jos olet tyytymätön vuodesohvan väriisi, tai kaipaat vaihtelua, voit käyttää sohvanpäällisiä. Sohvanpäällisellä saat eri värisen sohvan ja halutessasi voit käyttää myös vaikkapa kuviollista sohvanpäällistä. Näin lopputulos varmasti on persoonallinen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *