Perusta sinäkin oma Blogaaja.fi blogi ilmaiseksi >>
Formula 1 VPN-Suomi

Syyslomavinkit Tallinnaan

Myös syksy on erinomainen aika vierailla Tallinnassa, Viron pääkaupungissa. Tallinna on täynnä tunnelmallisia katuja, historiallisia nähtävyyksiä ja lukuisia aktiviteetteja, jotka saavat matkailijat palaamaan vuosi vuodelta. Tallinnassa syksy on yleensä vähemmän vilkasta matkailusesongin aikaa. Tämä tarkoittaa parempia mahdollisuuksia nauttia kaupungista rauhallisemmassa ympäristössä.

Ohessa onkin jaettuna muutamia vinkkejä syksyiseen Tallinnaan. Tsekkaa oheisesta linkistä myös Tallinnan majoitusvaihtoehtoja! 

Vanhakaupunki 

Tallinnan vanhakaupunki pastellinsävyisine rakennuksineen on kuin suoraan sadusta. Syksyllä se saa vieläkin viehättävämmän ilmeen, kun värikkäät lehdet putoavat sen kaduille. Kävele kapeilla kujilla, tutustu keskiaikaisiin rakennuksiin ja piipahda tunnelmallisissa kahviloissa. Vanhakaupunki, syksyisessä väriloistossaan, on ehdottomasti vierailemisen arvoinen!

Tallinnan vanhakaupunki ihastuttaa matkailijoita ja saa turistit palaamaan vuosi toisensa jälkeen.

Syksyinen luonto 

Tallinnan ympäröivä luonto tarjoaa erinomaiset puitteet syksyisille retkille. Voit suunnata esimerkiksi Kadriorgin puistoon, jossa voit ihastella Kadriorgin palatsin pihamaata. Kadriorgin läheisyydessä sijaitsee myös upea Japanilainen puutarha, joka erityisesti ruskan aikaan viehättää kävijöitään syksyisellä väriloistollaan. 

Jos kaipaat seikkailua, voit suunnata esimerkiksi Lahemaan kansallispuistoon, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnan keskustasta. Lahemaan kansallispuistossa voit patikoida metsässä, ihailla vesiputouksia ja nauttia luonnon rauhasta. Myös Lahemaan kansallispuisto on syksyllä erityisen kaunis, kun lehdet vaihtavat väriään ja luonto hehkuu punaisen-, keltaisen- ja oranssin- sävyissä. 

Lahemaan kansallispuisto sijaitsee vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta.

Syyslomalla kylpylään 

Tallinna on erityisen tunnettu myös sen kylpylöistään. Kylpyläloma on mitä erinomaisin tapa ladata akkuja syysloman aikana! Tallinnassa on lukuisia upeita kylpylöitä, joissa voit rentoutua, nauttia hieronnasta ja kokeilla erilaisia kauneushoitoja. Suurimmassa osassa Tallinnan kylpylöistä on myös mahdollisuus uimiseen. 

Tallinna on tunnettu erityisesti sen kylpylöistään.

Tekemistä sisätiloissa 

Ohessa on listattuna vielä muutamia vinkkejä sisätekemiseen Tallinnassa, jos syksyn sateet yllättävät. 

  • Käy ostoksilla kauppakeskuksissa: Tallinnassa on useita suuria kauppakeskuksia, joissa on laaja valikoima erilaisia liikkeitä. Tallinnan keskustassa sijaitseva Viru Keskus on varmasti monien suomalaisten keskuudessa tunnettu, mutta jos kaipaat vaihtelua, voit suunnata esimerkiksi Rocca Al Mareen tai Kristiine Keskukseen. Rocca Al Mare ja Kristiine Keskus sijaitsevat lyhyehkön bussimatkan päässä Tallinnan keskustasta.  
  • Vieraile museoissa: Tallinnassa on myös useita mielenkiintoisia museoita, kuten Viron taidemuseo KUMU, Lentosatama (Viron merimuseo) Ja KGB-museo, jotka tarjoavat paitsi kulttuuria mutta myös historiallista näkemystä Tallinnaan. Museoiden lisäksi kannattaa tarkastaa myös muu kulttuuritarjonta teatteriesitysten ja konserttien osalta. 
  • Nauti herkullisista ravintoloista ja kahviloista: Tallinnassa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voit maistella sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokalajeja. Moni kehuu erityisesti Vanhankaupungin kahviloita idyllisiksi, mutta myös esimerkiksi Balti Jaaman ruokatori on käymisen arvoinen. Balti Jaaman ruokatorilla on useita eri ruokakojuja ja voit syödä siellä kansainvälistä ruokaa edullisesti. 

Olit sitten kiinnostunut historiasta, kulttuurista, luonnosta tai rentoutumisesta, Tallinnasta löytyy varmasti jotain aivan jokaiselle. Lähde siis tutustumaan Tallinnan monipuoliseen tarjontaan ja koe kaupunki syksyisessä loistossaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *